Wis Gak Kelet Koyo Ketan, Bar Lebaran Podo Pegatan

20 Jun 2019 15:06 NgopiKampung

Rata-rata, sambung Muslih, bendina onok 40-50 pasangan sing disidang. Nanging jumlah iki gak kabeh murni pegatan. Onok sing isbat kawin barang.  Nek sing mesti pegatan ya mesti 30 pasangan iku.

Nek breakdown maneh, jare Muslih, catetane Pengadilan Agama, wulan April onok 143 perkara pegatan. Rinciane, 34 pegatan talak, 109 ngugatnpegatan.

Iku April yo. Sing Wulan Mei onok 106 daftar perkara pegatan . Cacahe 33 pegatan talak, 73 pegatan murni.  Ramadhan ambek meh Lebaran wingi mudun sithik. Trus bar lebaran iki, bek mencep sing njaluk sidang. 

Nek akeh sing njaluk sidang, trus opo yo onok sing njaluk sidang rujuk?

Blas. Babar blas. Gak onok. Nol puthul. Kabeh pada njaluk pegat del. Jare, Muslih.

Trus, nek wis podo pegatan, sing nampani rondone sopo Cak? Koen gelem ta? Karepmu dewe! (idi)

Penulis : Widi Kamidi


Bagikan artikel ini