Korut Keluwen, Korsel Kirim Beras, Wis Seduluran Temenan ta Iku?

21 Jun 2019 09:14 NgopiKampung

Kementerian Unifikasi Korsel jare BBC ngomong ngene, beras katene dikirimno sak cepete. Polahe kuluwen nang Korut wis mlebu babak kronis. Sakwise dikirim, Program Pangan Dunia PBB (WFP), sing oleh tugas ngawasi sumbangan pangan iku. 

Saking gosong garinge lemah-lemah Korut, Presiden China Xi Jinping uga Pemerintah Rusia dikabarno yo nawari Korsel bantuwan pangan.

China dikabarno nawari bantuan 100.000 ton pangan, Rusia 50.000 ton gandum. Nek sing iki dudu jare BBC nanging soko Newsweek.

Korsel, sik tas iki, krono hubungane ambek Korut wis lumayan apik, uga nyumbang US$ 8 juta. Sumbagan iki gawe program PBB sing nyediakno nutrisi ambek medis. Diutamakno gawe wong-wong wedok ambek cah-cah Korea Utara. Hemmm, kurang opo penake Kim Jong Un nek ngene iki. (idi)

Penulis : Widi Kamidi


Bagikan artikel ini