Ilustrasi/Istimewa
Ilustrasi/Istimewa

Janjian Mesum Ngentup Wedokan, Eh... Malah Modar Barengan

Ngopibareng.id NgopiKampung 22 July 2019 14:59 WIB

Mergo nafsu nang ubun-ubun, Darmo Munyuk, jeneng samaran, 56 tahun, mboking wedokan. Semono uga, Darmo Bedes, jeneng samaran, 56 tahun, yo mergo ikune ngadek terus, yo mboking wedokan.

Pokoke suasanane wong loro iku koyo janjian. Janjian mboking wedokan. Koyo opo praupane wedokane? Bodine? Bokonge? Ndak cukup jelas! Pokoke, Darmo karo-karone, wis oleh wedokan pas mbarek selerane dewe-dewe.

(Piro se nek mboking ngonokan iku? Hayahhhhh! Nggatheli, takok barang, katene melu mboking ngono tah?) 

Sukses mboking wedokan, karo-karone diewer-ewer nang penginapan kawasan Parangtritis, Bantul, Jogjakarta. Bedo kamar, bedo penginepan. Tapi intine podo, katene ngetup wedokan sing diorder iku mau. 

Darmo Munyuk mbarek Darmo Bedes asline ngono yo gak tonggoan. Beda dalan, malah bedo kabupaten. Munyuk omahe nang Bleberan Pedukuhan, Desa Banaran, Galur, Kulonprogo. Darmo Bedes wong Semail, Bangunharjo, Sewon, Bantul. Mbasio beda dalan bedo kabupaten selerane mbarek wedokan sing iso diboking podo.

Isuk minggu wingi, antarane jam 07.30, Darmo Munyuk mesen kamar. Teka mbarek wedokane, ninggal KTP, trus bledes mblebu kamar. Gak noleh kiwo tengen. Opo maneh jebar-jebure ombak Parangtritis sing nyenengno ati, gak digagas blas. Koyone uteke wis umup, isine paling mek adegan entup-entupan thok.

Gak suwe mlebu kamar, wedokane ambek gugup mblayu nang resepsionis. Gak sandalan. Njaluk tulung. Pasangane ngentup nang kamar ketok megap-megap gak isok ambegan.

Ketoke kok tambah gawat, pihake penginepan langsung ngontak SAR Parangtritis. Darmo Munyuk mari ngono dijajal ditulungi. Nanging kok tambah lemes, akhire mbarek SAR diplayokno nang klinik Dharma Husada Duwuran, Parangtritis, Kretek, Bantul.

Teka nang klinik, doktere langsung playon olehe nulungi. Nangin kondisine Darmo Munyuk tambah payah. Lemes sak lemes-lemese uwong. Gak suwe ngono, Darmo Munyuk ditinggal mbarek nyowone. 

Wedokane bingung. Opo maneh polisi teka, trus njaluk keterangane. "Niko wau dereng napa-napa pak. Tasih mbukak klambi. Trus mase niko wau sambat sesek dada. Lha kula blonyohi minyak angin to. Soale kula kinten masuk angin. Tapine kok lemes, trus kula mlayu ten resepsionis niku," jare wedokan iku keweden.

Klop mbarek faktane nang lapangan, Tim Inafis Satuan Rekrim Polres Bantul ugo dokter Puskesmas Parangtritis ndak nemokno sing janggal. Ndak nemokno uga tanda-tanda diantemi opo sembarange. Mergo iku, Darmo Munyuk langsung diserahno nang keluargane.

Wedokane trus yok opo? Yo kon moleh wong gak lapo-lapo. Lha trus sing mbayare bokingane sopo? Nggatheli... takon maneh! Koen gelem mbayari ta?

Durung sampek SAR Parangtritis, mbarek Polisi, trus dokter Puskesmas adoh tekan TKP, wis diplayoni maneh kon mbalik mbarek warga. Polahe onok maneh sing katene matek koyok Darmo Munyuk. 

Darmo Bedes rupane senasib mbarek Darmo Munyuk. Komandan SAR Parangtritis, Ali Sutanta Jaka Saputra, ngabarno, Darmo Bedes yo megap-megap gak let suwe sakwise chek in kamar mbarek wedokane.

Gak suwe sakwise megap-megap, nyawane yo putus. Mergo gak onok tanda-tanda sing nganeh-anehi, Darmo Bedes sak kal diserahno nang keluargane. 

Sik ta la... arek loro iku janjian ketemu malaikat ta yok opo se?  (*)

Penulis : Widi Kamidi

Bagikan artikel ini

Berita terkait:

21 Feb 2021 09:34 WIB

Peneliti LIPI Ungkap Islam Berkemajuan Sekaligus Kosmopolitan

Khazanah

Diskusi Langgar Kidul PC IMM Bantul

31 Jan 2021 15:45 WIB

Bocah 13 Tahun Nyetir Mobil dan Seruduk Motor Jadi Tersangka

Kriminalitas

Satu korban tewas usai ditabrak mobil yang dikendarai bocah 13 tahun.

29 Jan 2021 15:55 WIB

Bocah 13 Tahun Nyetir Mobil Seruduk 8 Motor dan Satu Korban Tewas

Hukum

Kejadiaan bocah 13 tahun menyetir mobil itu di Bantul.

Lihat semua

Topik Lainnya

Temukan topik menarik lainnya.

Tirto.ID
Loading...