Ojo wedi keluwen. Panganan iso dikirim nganggo drone. (Foto:Istimewa/ dok Infojaponya.com)

Halo Uber, Pesen Lontong Balap Seporsi Iso Opo Gak?

NgopiKampung 17 June 2019 16:57 WIB

Zaman saiki opo ae se sing gak isok. Wis, gak umum pokoke. Sembarang onok, sembarang isok. Gak onok ngomong gak iso. Mene, pesen lontong balap, garek ndulek hape, drone wis mak wesss, telung menit setengah pun saget dhahar lontong balap.

Nanging ngene ini sik durung isok nang Indonesia. Sediluk maneh kiro-kiro. Soale saiki tatarane sik diuji dijajal. 

Dikaberne, Uber sing tau nang Indonesia, nggawe ojek online, nanging gak payu, trus mutung lan cabut nang negarane, saiki lagi nggawe inovasi nyar.

Uber saiki lagi nggawe rel usaha ngirim panganan tekan ndukur omah. Maksute? Nggawe drone, lewat ndukur omah koyok mlakune motor muluk.

Uber saiki lagi uji ngirim panganan nang San Diego. Partnere McDonald's. Setelah kasil diuji dijajal, yo ambek McDonald's iku mau ngrencanakno uji jajal sing luweh ombo. 

Uber nyebut, misine ater-ater panganan  nggawe drone iku mau sakjane gawe ngurangi waktu, ben nek pesen panganan luwih cepet tekane.

Yok opo cara kerjoe yo? Jare Uber ngene, panganan sing wis digawe dicantolno nang drone trus dimaburno nggawe sistem nyar lan dipandu ambek manajemen kedirgantaraan.

Drone sing wis mabur nang ndukur omah-omah ngoleki sopir Uber Eats nang lokasi mudune drone. Mari ngono sopir menehno pesenan panganan nang tangane pelanggan.

Uber, gawe keperluan iku, katene kerja bareng uga ambek Volvo Cars. 

Trus lontong balap iku mau tekane kapan? Sing jelas yo nek wis mlebu Indonesia rek. Saik durong isok. Neng memang pingin, yo tukuo dewe sik kono. (idi)

Penulis : Widi Kamidi

Bagikan artikel ini

Berita terkait:

16 Dec 2019 17:25 WIB

Waspadai Konsleting Listrik di Musim Hujan

Reportase

Karena menurut Eddy, meskipun hujan potensi kebakaran tetap besar.

03 Sep 2019 15:59 WIB

10 Istilah Keren Dunia Kopi, Coffee Lover Berhak Tahu Ini

Ngaji Kopi

Beberapa istilah dalam dunia per-kopi-an yang perlu diketahui para coffee lovers

02 Sep 2019 13:57 WIB

Geng Arek-Arek Kencur Meh Bacokan Massal Nang Suroboyo

NgopiKampung

Arek-Arek kencur nge-geng. Ilok-ilokan nang Facebook. Mari ngono janjian katene bacok

Lihat semua

Topik Lainnya

Temukan topik menarik lainnya.

Tirto.ID
Loading...