Korban sing didugo pengebom bunuh diri nang Kartosuro.

Pembom Kartosuro Kejet-Kejet Ning Ora Matek

NgopiKampung 04 June 2019 00:32 WIB

Edan tenan. Malem poso-poso, ora malah nggetem ibadah, tapi malah ngebom pos polisi. Kedadian sedino sakdurunge Riyoyo Lebaran iki ono ing Pos Polisi Kartosuro. 

Polisi ngiro iki bom bunuh diri. Onok wong nang lokasi bom sing sempat kejet-kejet nanging durung sampek matek. Wong iku sing didugo pelaku bom bunuh diri kanti sasaran pos polisi.

Jarene saksi moto sing dikutip TV One, sakdurunge ledakan, onok wong sing ora dikenal nyedaki pos pantau Pospam Tugu Kartosuro. Wong iku nganggo kaos werno ireng lan celono jeans. Nang kupinge dipasangi headset. 

Saksi terus ndelok menowo wong mau lungguh nang trotoar pos pantau. Ora let suwe, kiro-kiro jam 22.30 WIB, onok suaro mbledos soko pos pantau kuwi. Duarrr....

Polisi sing lagi onok pos pantau terus podo mlayu nylametake deweki dewe-dewe. Sakwuse kuwi, lokasi mbledosan mau disterilno polisi. Nang lokasi wong sing mau bloteh getih, kejet-kejet, neng ora matek. Korban sing dikiro pelaku bom bunuh diri iku terus digowo nang rumah sakit.

Durung dipastekno opo sumber bledosan kuwi. Bom gede opo mung mercon low explotion. Nek didelok tatune korban, koyoke mung bom cilik-cilikan. Korbane mung tatu nang wetenge lan tangane gubras getih.

Polisi saiki wes ngamano lokasi kedadian. Ora mung dijogo polisi biasa, nanging ugo dijogo karo polisi sing nganggo senjata komplit laras dowo. Polisi lalu lintas ugo ngatur lalu lintas sing lagi rame wong sing age mudik lebaran.

Lokasi kedadian bom bunuh diri iki onok ing pertigaan jurusan semarang, Solo lan Jogjakarta. Mangkane dalane rame banget. Lokasi bom iku yo ora adoh soko markas Kopassus sing ono Kartosura.

Polisi durung iso nyimpulne motif bom bunuh diri iki. Ning, yo jarene arek-arek, korbane kuwi yo gapleki tenan. Wayahe wong seneng-seneng arep lebaran sik dolanan bom. Lek yo soro. Opomaneh pingin matek ning ora matek. (Rif) 

Penulis : Arif Afandi

Bagikan artikel ini

Berita terkait:

18 Nov 2019 11:58 WIB

Polda Sumut Tetapkan 23 Tersangka Kasus Bom Medan

Nusantara

Dari 23 tersangka itu, 5 diantaranya menyerahkan diri.

18 Nov 2019 07:46 WIB

Jenazah Terduga Bom Bunuh Diri Ditolak Dikuburkan di Medan

Nasional

Jenzah terduga bom bunuh diri Medan, RMN, ditolah warga ketika akan dikuburkan.

14 Nov 2019 20:21 WIB

PDOI Sesalkan Pelaku Bom Gunakan Jaket Ojol

Nasional

Menurut daniel, tindakan itu bisa mengubah pandangan negatif kepada driver ojol.

Lihat semua

Topik Lainnya

Temukan topik menarik lainnya.

Tirto.ID
Loading...